Home » Hoito

Hoito

Homeopaatti on turvallinen vaihtoehto kun haet luontaishoitoa ja täydentävää hoitoa

Moni hakee tänä päivänä itselleen täydentävää hoitoa ns. koululääketieteen lisäksi ja jopa sitä korvaamaan. Onkin ymmärrettävää, että sitä mukaa kuin tietoisuutemme ympäröivästä maailmasta kasvaa, alamme ymmärtää ettei pelkkä näkyvä ole todellisuutta ja alamme ymmärtää, että olemme osa kokonaisuutta. Samalla tavalla homeopaatti ja homeopatia näkevät potilaana olevan ihmisen kokonaisuutena. Ihminen on kokonaisuus ja sairas ihminen on sellainen, jonka tasapaino on syystä tai toisesta järkkynyt.

Homeopaatti näkee sinut kokonaisuutena

Samuel Hahnemann oli saksalainen lääkäri ja hänet tunnetaan homeopattisen hoidon "isänä"

Kun tulet homeopaatin vastaanotolle sinut otetaan vastaan kokonaisuutena. Et ole siis pelkkä kurkku, jossa on kipua, tai pelkkä iho, jossa on ekseema, vaan olet kokonaisuus, jonka energiatasapaino on järkkynyt ja joka siis pitää palauttaa tasapainon tilaan. Homeopaatti siis tarkastelee kokonaista ihmistä, eikä pyrikään paikkaamaan vain jotain osaa.

Homeopaatti antaa potilaalleen aikaa

Tullessasi homeopaatin luokse, saat myös aikaa. Normaali vastaanotto kestää lähes tunnin ja ensitapaaminen jopa puolitoista tuntia. Potilaan kokonaisvaltainen kohtaaminen ilmenee siis myös riittävänä ajankäyttönä, jossa potilaan tapaus käydään keskustellen ja havaintoja tehden läpi. Kun kohtaamiseen on tarpeeksi aikaa, myös jo unholaan jääneet seikat saavat mahdollisuuden nousta pintaan ja siten tapaamisen aikana nouseva oirekuva on täydellisempi ja tarkempi.

Homeopaatti antaa homeopaattisia lääkkeitä

Kun potilastapaaminen on ohi, homeopaatti ottaa tapauksen harkintaansa, joka kestää tunteja tai päiviä. Harkinnan jälkeen homeopaatti määrää lääkeaineen eli homeopaattisen lääkkeen, joka sopii taudin kuvaan parhaiten. Siinä missä koululääketieteessä puhutaan vaikutuksista ja sivuvaikutuksista, homeopatiassa kaikki vaikutukset ovat vaikutuksia: siis jokaisella lääkeaineella on kokonaisvaikutuksensa ja siksi haetaan aine, joka parhaiten sopii kokonaiskuvana potilaan oireisiin sekä hänen tilaansa.